Translate this

Мои статии на английски

Незабравимият Паулу Коелю - един велик и вечен автор!

Защо избрах да пиша за него?
Може би произведенията му са вдъхновяващи и разтърсващи, а може би просто харесвам стилът му. Може би затова публикувам част от неговите цитати!



Цитати от "Алхимикът"!

1. И аз съм като всички хора: виждам света и нещата, които се случват в него, такива, каквито бих искал да бъдат, а не такива, каквито са.
2. Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен.
3. Съществува език, който е отвъд думите! Ако успея да разгадая този език без думи, ще успея да разгадая и света.
4. Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
5. Сърцата Помагат само на тези, които са решили да следват Личната си легенда. Освен на тях помагат и на децата, на пияниците и на старците.
6. Ако това, което си открил, е направено от чиста материя, то никога няма да изгние.
7. Когато много искаш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да постигнеш желанието си.

Цитати от "Край река Пиедра седнах и заплаках"!

1. Да чакаш боли. Да забравиш също боли. Но да не можеш да вземеш решение е най-тежкото страдание.
2. Трябва да се вслушваме в детето, което някога сме били и което продължава да живее в нас. Това дете знае кои са вълшебните мигове. Можем да сподавим плача му, но не и да го накараме да замлъкне.
3. Може би любовта ни кара да остаряваме преждевременно, а когато младостта отмине, отново ни подмладява.
4. Постарай се да живееш! Спомените са за възрастните.
5. Спомнете си, че за Бога човешката мъдрост е лудост.
          6. А животът е съществувал още преди да се родим и ще продължи да съществува и след като напуснем този свят.
       
        7. Знам, че любовта е като бент: ако оставиш пролука, откъдето да изтече съвсем тънка струя, тя постепенно ще подкопае стените и ще дойде момент, в който вече никой няма да може да спре буйното течение.


Цитати от "Захир"!

1. Ако ме попиташ дали ми харесва компанията ти, отговорът е „да“. Но ако поискаш да узнаеш дали мога да живея без теб, отговорът пак е „да“. 
2. Човек се сблъсква с два основни проблема: първият е да разбере кога да започне, а вторият — кога да спре. 
3. Свободата не означава липса на отговорности, а възможност да избирам и да се обвържа с най-подходящата за мен жена. 
4. Търсиш адреналин във вените си, а забравяш, че в тях тече само кръв, нищо повече. 
5. По време на война човек е на границата между живота и смъртта; на другия ден може вече да не е жив. А който е на границата, действа различно. 
6. Достатъчно е да внимаваш; уроците сами идват при теб, когато си готов, и ако забелязваш знаците, винаги ще научаваш това, което ти е необходимо, за да направиш следващата стъпка. 
7. Но ако се опитам и не успея, не знам какъв ще бъде животът ми след това: ето защо смятам, че е по-добре да живея с мечтата си, вместо да рискувам да се разочаровам.

Други цитати от Паулу Коелю!

1. Не се колебай да приключиш с даден етап. Не от гордост, от некадърност или надменност, а защото той просто не се вмества повече в живота ти. Затвори вратата, смени диска, почисти дома си, изтупай прахта. Престани да бъдеш този, който си бил, и се превърни в този, който си всъщност. 
2. Опознаваме себе си само когато се сблъскваме с границите на собствените си възможности. 
3. Толкова е важно да позволим на някои неща да си отидат. Да ги пуснем на свобода. Да се избавим от тях. Хората трябва да осъзнаят, че никой не играе с белязани карти, понякога печелим, друг път губим. 
4. Крием се, защото искаме да бъдем намерени. Отиваме далеч, за да видим, кой ще ни последва. Плачем, за да видим кой ще изтрие сълзите ни. И позволяваме на сърцата ни да се разбият на малки парченца, за да разберем кой ще дойде да ги залепи... 
5. Не се надявай да ти върнат нещо, не се надявай да признаят усилията ти, да открият гениалността ти, да разберат любовта ти. 
6. Безсилието идва от чувството, че си погубил мечтите си. 
7. Хората говорят тъй, сякаш знаят всичко, а когато се осмелиш да им зададеш някакъв въпрос, се оказва, че нищо не знаят.














Няма коментари :

Публикуване на коментар

Радвам се, че посетихте този блог! Моля, оставете коментар!