Translate this

Мои статии на английски

15 неостаряващи цитата - правилата житейски!

„Ние, човеците, извънредно много се оплакваме, об­виняваме съдбата си, природата или обществото, като че ли целият ни живот е прекаран в нещастие. А при това, колко минути леки и весели, несъзнателно щастливи дължим на пролетта, на сутрешното слънце! Колко приятни часове и даже дни сме прекарали, за които не говорим! Страдаме шумно, а се наслаждаваме мълчаливо“.Сент Бьов


Ето ги и тях - моите правила:


1. Дръж враговете си близо, за да се научат да те уважават и ценят.
2. Старай се да намираш отговори на всеки въпрос. По този начин ще подредиш всеки пъзел.
3. Пращай символични подаръци на приятелите си. Така те ще се чувстват като част от живота ти.
4. Раздавай се докрай. Никога не оставяй нещата по средата. По този начин ще запазиш нишката, без да се опасяваш, че тя ще се скъса.
5. Предавай наученото. Не пази знанията за себе си. Знанията се дават, за да се предадат на следващите поколения.
6. Показвай, чувствата и емоциите си. Не крий нищо в себе си. Не забравяй, че запазвайки емоцията може да избухнеш в неподходящ момент.
7. Бъди оптимист и не се предавай. Дори да няма изход си повтаряй, че виждаш светлината, и утре ще е по-добре от днес.
8. Не спирай да мечтаеш. Върви смело към целите си. Знай, че все някога ще дойде твоето време.
9. Не мисли за вчера. Мисли само за настоящето. Вчера е минало, а пред теб е бъдещето.
10. Не крий страховете си. Запомни, че приятелите и близките ти са до теб. Споделяй тревогите и страховете си. Заедно можете да промените света.
11. Искай помощ от приятел. Винаги когато имаш нужда, приятелите ще ти подадат ръка. Ако ли не, потърси си нови. Помни, че и те може да поискат помощ от теб някога.
12. Заличи ненужното. Имаш купчина стари списания и вестници, които прехвърляш, без да четеш. Помисли дали ти трябват и защо ги пазиш! Така е и в живота. Изхвърли старото и пусни новото да влезе в живота ти.
13. Не се хаби пред хора, които ти завиждат. Дори да ги убеждаваш с часове, че си постигнал всичко сам, те няма да спрат да злословят. Пази думите си за нещо по-велико, не да се разправяш с тях.
14. Радвай се на хубавите моменти. Животът върви бързо, и няма спирка. Спри, послушай пеенето на птичките, ромоленето на реката, кучешкият лай. Спомняй си мига, в който си бил щастлив. Лошото отминава, запомни това.
15. Запечатвай всичко. Снимай, записвай видео, покажи на другите това, което си написал. Не приемай живота за даденост. Запомни, че ти си този, който управлява живота си.


Няма коментари :

Публикуване на коментар

Радвам се, че посетихте този блог! Моля, оставете коментар!