Translate this

Мои статии на английски

Защо е полезно да си водим дневник?


10 малки причини, които ще Ви накарат да си водите дневник

За някои хора писането в дневника е като детска игра: 
"Видях го/я днес и отново се влюбих.", докато за други това занимание е тясно свързано с ежедневието на всеки един от нас: "В 10:00 имам среща с приятели, в 12:00 съм на интервю за работа."В крайна сметка воденето на дневник е личен избор, и въпрос на предпочитания.Да записваш важни дати, часове и срещи е приятно и полезно. Така не се налага да помниш всичко, просто поглеждаш записките си, и разпределяш времето си по удобен и практичен начин. 





Представям Ви моите 10 причини:




1. Изказвате мнението си писмено 
Някой е недоволен от действията Ви, и така Ви е дал повод да помислите какво ще отговорите следващия път, когато се видите? Писането в дневника е идеален момент за този отговор. Можете да напишете примерни отговори и да се спрете на този, който най-много Ви допада.

2. Освобождавате напрежението 
Животът ни е напрегнат целодневно - събуждаме се, работим, и почти не можем да отделим време за себе си. Когато пишем, освобождаваме натрупаното напрежение, дишането се променя, и постепенно тялото ни се отпуска. 


3. Запечатваме идеите си 
Понякога ни хрумва нещо и за секунди изчезва. Точно за това са записките - да съхранят мисълта ни и да се върнем към нея по - късно. Така едно уникално хрумване може да прерасне в нещо съществено.


4. Крещите без да Ви чуват околните 
След тежкия работен ден, или след  проваленото интервю за работа Ви се иска да крещите на целия свят. Водейки дневника си, можете да го направите, без да пречите на околните. 


5. Учудваща креативност 
Можете да създавате картини, графити, или други красиви неща, освен да пишете. Дневникът не е само, за да си водите записки, но и да изразите себе си, създавайки Ваш собствен свят.


6. Мечтаете за други светове 
Имате мечта, която не сте споделили с никого досега? Ако имате дадена цел, запишете я, дори да Ви се струва незначителна. Мислете за нея като цел, която трябва да постигнете. Винаги можете да прочетете написаното и да поемете пътя си в свои ръце.


7. Отбелязвате постиженията си 
Дали сте закупили нещо с Ваши собствени средства, или просто сте получили някаква награда, Вашият дневник ще запази постижението Ви. Това може да стане скъп за Вас спомен, който не бихте искали да забравите.


8. Избор на решение 
Има ситуации, които ни поставят на кръстопът. Дневникът може да Ви помогне за разрешаване на дилемата. Запишете си всички гледни точки и преценете кое е правилно. По този начин ще останете обективни по всеки един въпрос.


9. Живеете в настоящето 
Дори да мислите постоянно за бъдещето, чрез записките си в дневника Вие оставате в настоящето. Дневникът Ви напомня, че живеете тук и сега, но не забравяйте, че това, което правите, може да повлияе на бъдещето Ви. От решенията, които взимате днес, зависи как ще живеете утре.


10. Правите си самооценка 
Изписали сте доста неща в дневника си, и решавате да прочете написаното. Може би ще видите не дотам изяснени въпроси, които да преразгледате. Така сами можете да оцените написаното дотук, без да се налага някой друг да Ви оценява.



Няма коментари :

Публикуване на коментар

Радвам се, че посетихте този блог! Моля, оставете коментар!