Translate this

Мои статии на английски

Когато те споходи самотата или, как да се отърсим от нея!

Самотни ли се чувствате, когато около вас няма никого и когато усещате празнота? Ако да, то трябва да се научите да живеете скучно, или да направите нещо, за да оживите ежедневието си.
Когато сутрин се събуждате, направете така, че денят Ви да не е неползотворен и скучен. Използвайки приложените по-долу съвети, можете да превърнете всеки скучен ден в приятен и забавен. Четете и нека усмивките се върнат по лицата Ви!

1. Будите се и усещате, че самотата отново Ви обгръща!

Станете, протегнете се, направете си кафе, или чай. Дръпнете завесите и отворете прозореца - нека свежият въздух и дневната светлина влязат в дома Ви. Ще усетите прилив на енергия, ще Ви се прииска да излезете. Не губете време - направете го!

2. Навън вали силен дъжд и помрачава и без това мрачното Ви настроение!

Вземете чадър, облечете се добре, обуйте непромокаемите си обувки и излезте някъде. Дори дъждът не бива да Ви огорчава, ако самите Вие не решите да скучаете през този ден. Гледайки обстановката навън през прозореца си, не помагате на себе си. Ще се почувствате добре ако се разходите, дишайки свежият въздух навън.

3. Тъмнината Ви плаши и потиска!

Ако решите да прекарате вечерта у дома, по-добре светнете лампите. А защо не запалите свещи и не си поканите гости? Така няма да сте сами, а приятелите могат да бъдат чудесен повод да се отърсите от скучното си ежедневие.

4. Решили сте, че сте самотни и нищо не може да промени мнението Ви!

Самотата, както всичко останало е подсъзнателно усещане, което ни кара да живеем между четирите стени на дома си, без да осъзнаваме, че има хора, които биха ни помогнали да излезем от това състояние. Обадете се на приятел, или близък и за миг чуйте детския смях под прозореца на стаята си. Усетихте ли, че не сте сами? Заслушвайте се по-често в звуците навън!

5. Въпреки съветите, които прочетохте дотук, все още се чувствате самотни и нещастни?

Потърсете причините за тази самотност вътре в себе си. Никой не е допринесъл за това Ви състояние. Причинили сте си го сами по незнайни причини. Кои са те, обаче? Отговорът на този въпрос се крие в самите Вас. Потърсете го!

След всичко казано дотук ще направя едно кратко обобщение. Не търсете мравки там, където няма мравуняк и не водете кучето си на онова място, което ще го накара да лае (приюта за котки, примерно). С две думи - не търсете причина за нещастието си някъде другаде. Ние сами правим живота си нещастен. Ако погледнем себе си отстрани, бихме забелязали колко много грешки допускаме, търсейки вина в другите, но не и в себе си. Самотата и нещастията, които ни се случват са по наша вина. И само ние можем да си помогнем, да променим това, което ни кара да сме нещастни! 

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Радвам се, че посетихте този блог! Моля, оставете коментар!